Recept van de maand
- Neem een kom voor je. Meng hierin het gehakt met een kwart theelepel zout en een halve theelepel peper. Meng er een theelepel mosterd door.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Ontdooi de blaadjes bladerdeeg langzaam op het aanrecht.
- Bedek twee plakjes bladerdeeg voor de helft met een portie gehakt.
- Vouw het bladerdeeg dicht zodat je een rechthoekig broodje hebt.
- Druk de randen met de tanden van een vork stevig aan.
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
- Leg de saucijzenbroodjes daarop.
- Bak de saucijzenbroodjes in de oven bruin en gaar. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Stel een alarm in.
- Maak ondertussen de salade.
- Doe een eetlepel olijfolie en een theelepel azijn of citroensap in de slakom. Doe er eventueel een halve theelepel peper bij. Goed roeren.
- Was de tomaat en de halve komkommer.
- Snijd de tomaat doormidden en daarna in stukjes.
- Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en daarna in stukjes.
- Doe de stukjes komkommer en tomaat bij de olie en azijn. Goed mengen.
- Serveer de twee saucijzenbroodjes met de salade.
|
|
|
|
|